Powered by Smartsupp Hypnose en hypnotherapie als middel tegen anorexia
Anorexia Hoe kan je daar vanaf komen met behulp van hypnose

Anorexia behandelen met hypnose en hypnotherapie

98%

Gaat makkelijk in hypnose

100 euro

Per sessie 

1a2

Hypnose sessies 

Hypnose als behandeling voor Anorexia

Hypnose als behandeling voor Anorexia

Van alle eetstoornissen is anorexia wel de bekendste. Het is ook de meest voorkomende eetstoornis. Anorexia patiënten zijn geobsedeerd door alles wat met eten en gewicht te maken heeft. Het is een zeer ernstige aandoening die behandeld kan worden door middel van hypnose en hypnotherapie. Vermoed je dat jij of iemand die je kent last heeft van anorexia, neem dan contact met ons op en wij sturen vrijblijvend informatie op over de behandeling. Zo ben jij of een dierbare, een stap dichterbij genezing.

Belangrijkste symptomen anorexia

Aan welke symptomen herken je anorexia en hoe los je het op

Aan welke symptomen herken je anorexia?

Een van de belangrijkste symptomen is het te weinig eten en dit proberen te verbergen voor familie en vrienden. Dit doe je, omdat je eigenlijk wel weet dat dit niet gezond is en dat het afgekeurd zal worden. Ook houd je de calorieën bij van alles dat je gegeten hebt en weet je ook precies waar veel of juist heel weinig calorieën in zitten. Anorexiapatiënten slikken ook vaak laxeermiddelen of dieetpillen. En als ze dan toch eens hebben gegeten volgt vaak een schuldgevoel en geven ze stiekem over in het toilet. Tenslotte sporten anorexiapatiënten vaak erg veel, om verder gewichtsverlies te bevorderen.

De gevolgen zijn vaak dat ze, naast dat ze extreem dun zijn, ook lijden aan lichamelijke klachten zoals haaruitval, duizeligheid of het uitblijven van de menstruatie. Herken jij bij jezelf deze symptomen of zie je dit bij een goede bekende gebeuren? Wacht dan niet, hoe sneller je start met behandelen, des te eenvoudiger is het om de ziekte te overwinnen

Mannen en vrouwen Anorexia behandelen met hypnotherapie

Mannen en vrouwen Anorexia

Er wordt vaak gedacht dat anorexia alleen bij jonge meisjes voor komt, maar het gebeurt ook steeds vaker dat mannen worden getroffen door de ziekte. Anorexia komt over het algemeen voort uit onzekerheid, een laag zelfvertrouwen en vooral ook angst. Mensen die lijden aan anorexia proberen angstvallig af te vallen en doen hun best zoveel mogelijk (vet) voedsel te vermijden. Toch lukt dit vaak niet altijd, hierop volgt een groot schuldgevoel waardoor het eten er weer uitgegooid wordt. Hierna heeft het zelfvertrouwen een nog grotere deuk opgelopen en zo raak je in een vicieuze cirkel terecht.

Gevolgen van anorexia

Gevolgen van anorexia

Het lijden aan anorexia heeft grote gevolgen op je lichaam. Het doel van de patiënt is afvallen, waarbij er sprake is van een vertekend schoonheidsideaal. Doordat het lichaam voedingsstoffen te kort komt heeft het ook nog andere gevolgen. Zo hebben we net al de haaruitval en (bij vrouwen) het uitblijven van de menstruatiecyclus genoemd. Ook de kans op hartfalen neemt toe. Botten worden breekbaar, de spiermassa neemt af en dit merk je doordat je minder kracht hebt. Anorexiapatiënten zijn vaak uitgedroogd waardoor nierfalen kan optreden en je lichaam ontwikkelt donshaartjes, deze maakt je lichaam in een poging toch nog warm te blijven. Je kan je voorstellen dat dit geen gezonde situatie is en dat hierdoor de ziekte zelfs tot de dood kan leiden. Gelukkig is er iets tegen anorexia te doen en kun je over het algemeen geheel herstellen!

De oorzaken van anorexia

 De oorzaken van anorexia

We noemden net ook al het zelfbeeld: Onzekerheid, een laag zelfvertrouwen en angst. Deze onzekerheid kan er enigszins in zitten bij de mens, de een is nu eenmaal zekerder dan de ander. Maar vaak is dit het gevolg van pesterijen, seksueel misbruik of mishandeling. Verder is ook het modebeeld van grote invloed: de boodschap die je meekrijgt vanuit tijdschriften, social media en televisie is toch wel: ‘Wees dun en je bent mooi en succesvol’. Er lijkt verder een klein verband te zijn met erfelijkheid, de kans dat jij het krijgt als een van je familieleden het heeft is iets groter. Maar deze invloed is te verwaarlozen.

Anorexia oplossen met hypnose

anorexia behandelen met hypnose

125

€ 100, -

anorexia behandelen met hypnose 

Hoe werkt hypnose en hypnotherapie als behandeling voor anorexia?

Door de hypnose en hypnotherapie werken we direct met het onderbewustzijn. Hierdoor worden de verkeerde gedragspatronen direct aangepakt en vervangen voor beter gedrag. Je verandert de fouten in je onderbewustzijn en zorgt ervoor je weer keuze krijgt in en controle over je eigen gedrag.

 • Vragen? Ik help je graag!

  Telefonisch contact? Bel dan 06 41 41 44 28 

  Vragen neem contact met ons op

  Afspraak maken

  Mail ons 

  whatsapp

  Liever dat ik u bel