Powered by Smartsupp Wat kost een hypnose behandeling? Boek voor 100 euro een sessie:
tarieven van hypnose praktijk Rotterdam

Tarieven van Hypnose praktijk Rotterdam

Prijzen 1 op 1 sessie 100 euro

Virtuele maagband 

 • 3x

  hpnose sessie 

  € 300-

  Stoppen met roken

 • 1x

  hypnose sessie

  €100, -

  Angsten &  fobieen 

 • 1x

  hypnose sessie 

  € 100, -

  Allergie of pijn

 • 1x

  hypnose sessie 

  € 100, -

  Veelgestelde vragen over Hypnose                      

  Vragen hypnose

  Was is Hypnose?

  Hypnose is een ontspannen staat van concentratie. Het onderbewustzijn komt naar voren en het bewustzijn wordt "teruggedrongen". Uiteraard is dit een heel eenvoudige verklaring gehouden en gaan tijdens hypnose zeer ingewikkelde processen in de hersenen voor wat (PET) zichtbare manier kan worden gemaakt, door positron emissie tomografie.

  Ieder van ons is minstens twee keer per dag in hypnose. Vlak voor het ontwaken en vlak voordat we echt in slaap vallen, wanneer we in de alfafase komen. Hypnose is niet te verwarren in ieder geval met de slaap of zelfs flauwvallen, omdat in slaap we niet in staat om te reageren zoals wij dat doen in hypnose. Hypnose is een volledig natuurlijke staat.

  Ken je het gevoel wanneer je volledig gefocust en betrokken bent bij een film, of wanneer je een lange rit in de auto hebt en je je praktisch niets meer kunt herinneren? Hypnose is een natuurlijke aandoening en we ervaren het meestal meerdere keren per dag zonder het echt op te merken of zelfs als zodanig te identificeren.

  Er is een beroemd gezegde in het Engels: "Er bestaat niet zoiets als hypnose - er bestaat alleen suggestie".

  Definitie van hypnose
  "Hypnose is het ontwijken van de kritische factor van bewustzijn en het vestigen van gepast, selectief denken."

  De geschiedenis van hypnose

  De oude Egyptenaren kenden al de staat van hypnose, maar het werd voor het eerst genoemd door James Braid in de 18e eeuw. "Hypnos" komt van het Grieks en betekent slaap, wat de staat van hypnose niet goed beschrijft.

  Mesmer heeft daar eerder mee geëxperimenteerd en hij noemde het 'Animal Magnetism'. Benjamin Franklin (VS) werd door de Franse staat tot experimenten van Mesmer geroepen en vervolgens werd hypnose niet-bestaand verklaard (charlatanisme) en werd Mesmer de stad uit verdreven. Niettemin gaven velen niet op. James Esdaile, bijvoorbeeld, bediende hypnose gevangenen die geen andere methoden beschikbaar hadden. Na de komst van anesthesiegassen (narcose) werd deze methode vergeten en richtte de wetenschap zich op het perfectioneren van de anesthesie.

  Freud experimenteerde met hypnose, maar verwierp het opnieuw. Dave Elman en Milton Erikson uit de VS brachten hypnose terug in de schijnwerpers door hun studie, maar dit in de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw. De laatst overleefde grootheden van hypnose zijn Gerald Kein en Gil Boyne, beide uit de Verenigde Staten.

  Een andere majoor, Ormond McGill, stierf onlangs op de rijpe leeftijd van 97. Hij was degene die de encyclopedie van hypnotisme in het toneel schreef terwijl hij veel deed voor hypnotherapie.

  Tegenwoordig wordt hypnose vaker gebruikt, bijvoorbeeld bij de tandarts, of wordt het ook gebruikt om pijnvrije geboorten te vergemakkelijken. Er zijn veel concrete voorbeelden uit de geneeskunde, die duidelijk verbazingwekkende resultaten laten zien met behulp van hypnose.

  Is hypnose gevaarlijk?

  De een is allesbehalve hulpeloos in hypnose; en zelfs als u zich in een zeer diepe fase bevindt, zoals het vuren van een brand, zou u het onmiddellijk opmerken, sta op en verlaat de kamer. Hetzelfde is waar als de hypnotiseur een bevel gaf dat indruist tegen de eigen ethiek, religie of moraliteit. Maar, en dat moet gezegd worden, er zijn bepaalde gevaren, zoals: Bijvoorbeeld ongeschoolde therapeuten, domme en gevaarlijke stunts op toneel of hysterische mensen. Maar een gekwalificeerde en goed opgeleide hypnotiseur kan al deze problemen aan.

  In zeer zeldzame gevallen kan na hypnose milde duizeligheid en hoofdpijn optreden, maar deze verdwijnen snel.

  Deel ik intieme geheimen door middel van hypnose?

  Nee, absoluut niet. Je zou geen geheimen onthullen die je niet eens zou vertellen onder normale omstandigheden. Het brein stopt niet met functioneren in hypnose en je hebt altijd de keuze om het een of het ander te kiezen.

  In werkelijkheid, in hypnose, kan men waarheden over zichzelf ontdekken die al lang verborgen zijn in het onderbewuste; en soms komen onaangename dingen naar de oppervlakte, maar dan kan het onderbewustzijn niet langer een spel spelen. In therapie is dit precies de bedoeling, die uiteindelijk veel van de problemen kan oplossen.

  Doe ik dingen tegen mijn wil in hypnose?


  Absoluut niet. Dit is het grootste misverstand dat in het algemeen heerst. Deze fout is natuurlijk ondersteund door onwetendheid, in films, boeken of zelfs door het podium hypnose, waarin blijkbaar mensen doen dingen die ze nooit zou doen, maar het tegendeel is eigenlijk precies waar. Zoals eerder vermeld, hoeft u niet slapen, is niet zwak of anderszins verlamde of zwakke wil.

  Wat als ik niet wakker word van hypnose?

  Tot nu toe is elke persoon die gehypnotiseerd is ook weer "wakker geworden". Het is onmogelijk om vast te komen te zitten in hypnose, zelfs als de hypnotiseur de kamer verlaat of zelfs dood neervalt. Of je komt gewoon uit de hypnose - terug in de "wakkere toestand" - of gaat in een lichte slaap en wordt normaal wakker, zoals in de ochtend. Dit gevaar bestaat helemaal niet, en nadat we verschillende keren per dag in de staat van hypnose zijn gekomen zonder ons ervan bewust te zijn, komen we vanzelf weer tevoorschijn.

  Trouwens, omdat het niet om slaap gaat, kun je niet "ontwaken" van hypnose, maar je "weer tevoorschijn komen" uit deze aangename, rustgevende staat van hypnose.

  Slaap ik tijdens hypnose? Kan ik iets horen als ik in hypnose ben?

  Zoals reeds vermeld, slaapt men niet wanneer men in hypnose is. Integendeel, je bent zelfs heel aandachtig en gefocust, gewoon op een ander niveau en hoort alles wat er om je heen gebeurt. Je hoort alle stemmen en geluiden, het maakt niet uit wat voor soort.

  Bij zelfhypnose kan het gebeuren dat je in slaap valt tijdens het luisteren naar de CD. Maar dit is niet slecht, omdat het brein de berichten blijft ontvangen en verwerken. Dit zou echter niet moeten gebeuren in de praktijk van de therapeut, omdat dan de efficiëntie van de therapie sterk wordt verminderd of zelfs onmogelijk wordt gemaakt.

  Wat als ik niet gehypnotiseerd wil worden?

  Geen probleem, want dan werkt hypnose ook niet. Zelfs de beste hypnotiseur kan dan dingen recht te trekken wanneer de defensieve of zelfs negatieve houding is er. Niemand kan tegen zijn zin worden gehypnotiseerd. Er moet een verband zijn tussen de hypnotiseur en gehypnotiseerd.

  Er is de mogelijkheid van "wakker hypnose", een methode van hoe mensen te hypnotiseren zonder hun medeweten. Deze methode vereist veel ervaring, maar is alleen echt gereserveerd voor heel weinig hypnotiseurs.

  Hoe voelt hypnose aan?

  Het varieert van persoon tot persoon terwijl hypnose wordt waargenomen. Het hangt ook erg af van de mate van intensiteit van de bereikte hypnose.

  Sommige mensen voelen een loodzware zwaarte, anderen lijken bijna te zweven, maar ze voelen allemaal een aangename ontspanning, zoals ze nog maar zelden hebben meegemaakt.

  Zoals eerder vermeld, bent u zeker niet machteloos of overweldigd door slaap.

  Zal ik alles vergeten wat er tijdens een hypnotherapie of show is gebeurd?

  Ik heb al gevallen gezien waarbij deelnemers na dezelfde show zeer verschillende ervaringen beschreven en reacties toonden. Het kan heel goed zijn dat een persoon zich bijna alles kan herinneren en ook gedetailleerd over de ervaring rapporteert en dan heeft een andere persoon grote moeite om alles te onthouden. Het hangt af van je persoonlijke conditie en van de diepte van de hypnose die je hebt bereikt, of iemand zich de gebeurtenissen goed kan herinneren, zowel op het podium als in de praktijk.

  Een ander interessant effect is de 'tijdsvervorming' die mensen ervaren. Een show of hypnotherapie kan wel anderhalf uur duren, maar de gehypnotiseerde mensen kunnen zweren dat ze gedurende maximaal 20 minuten in hypnose waren. Dus alles lijkt in een time-lapse te gebeuren en bepaalde dingen worden opgeslagen en andere niet.

  Wie kan worden gehypnotiseerd? Wie niet?

  Ieder mens is tot op zekere hoogte hypnotiseerbaar. Ongeveer 30% van de bevolking heeft echter het aangeboren talent om snel en diep te kunnen hypnotiseren. Alle anderen kunnen het ook leren, omdat elke mens hypnotiseerbaar is zolang hij in zijn goede verstand is en een gemiddeld IQ heeft.

  Hoe intelligenter iemand is, hoe fantasierijker en hoe groter het concentratievermogen, hoe eenvoudiger een persoon gehypnotiseerd kan worden. Willfulness of willpower hebben niets te maken met de mate van hypnotiseerbaarheid.

  Kinderen, als ze eenmaal hun begrip van de taal hebben ontwikkeld, zijn erg goed in hypnotiseren, omdat ze absoluut geen vooroordelen of angsten voor hypnose hebben ontwikkeld.

  Niet-hypnotiseerbaar zijn mensen die niet het nodige besef hebben of de minimale intelligentie om woorden en gebaren van de hypnotiseur in beelden en gevoelens te vertalen.

  Hoe lang blijven de resultaten die voortvloeien uit de behandeling?

  De resultaten zijn bij 98% van de cliënten blijvend.

  Hoe voel ik mij na een sessie?

  Uitgerust, ontspannen, sterk en fris.

  Hoe lang duurt een sessie?

  De sessie duurt, inclusief het voor en nagesprek, 1 tot 1,5 uur.

  Mag ik iemand meenemen naar een sessie?

  Ja. Als jij het prettig vind om iemand mee te nemen dan kan dit. Die gene kan het voorgesprek bijwonen. Na het voorgesprek zal deze persoon gevraagd worden om in de wachtruimte plaats te nemen. Tijdens de sessie heeft de hypnotiseur zijn volledig concentratie nodig.

  Hoeveel issues kan ik tegelijkertijd laten behandelen?

  Een hand die een lamp opvangt alsof een verhelderend idee uit de lucht komt vallen. Zo kan het voelen als je een antwoord krijgt op veel gestelde vragen over hypnose.
  Één. Voor blijvend resultaat is het het meest effectief om één issue tegelijk te behandelen.

  Hoeveel sessies zijn er nodig?

  In de meeste gevallen is één sessie voldoende. Een heel enkele keer is er een tweede sessie nodig.

  Virtuele maagband bestaat uit 3 sessies

                   

  Heeft u nog vragen?

  Wil jij een sessie boeken

  Wil je ons mailen?

  Liever dat ik je bel?