Powered by Smartsupp Angsten en fobieën overwinnen met hypnose
Angsten en fobieën overwinnen met hypnose

Angsten en fobieën overwinnen met hypnose

Angsten en fobieën komen veel voor, zo’n 80% van de Nederlanders geeft aan wel ergens bang voor te zijn. Soms zijn het kleine, onhandige angsten zoals  voor een spinnetje of een muis, maar soms kunnen deze angsten ook grotere problemen veroorzaken waardoor je belemmerd word in je leven.

Bijvoorbeeld vliegangst, dit kan je belemmeren om die mooie reis te maken wat je al zo graag wilt. Of paniekaanvallen. Ze komen op momenten dat je ze niet kunt gebruiken en zijn soms moeilijk onder controle te krijgen. Met hypnose kun je deze angsten en fobieën voorgoed vaarwel zeggen.

Zeg je angsten en fobieën vaarwel met hypnose

Niemand hoeft te leven met een angst of fobie. Het is inmiddels al ruimschoots bewezen dat hypnotherapie kan helpen bij het overwinnen van deze angsten. Angsten kennen we allemaal. Het is een natuurlijke reactie als we ergens gevaar zien. Wanneer je in een gevaarlijke situatie terecht komt geeft angst je lichaam de juiste staat om te vechten of te vluchten. Echter wanneer het gevaar niet reëel is, kan deze angst je belemmeren in je dagelijkse doen en laten.

In sommige gevallen kan angst zulke extremen vormen aannemen dat het verlammend werkt. Gelukkig zijn angsten en fobieën heel goed te overwinnen met hypnose. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat hypnose een van de meest efficiënte manier is om dit probleem aan te pakken, dus dat gaan we dan ook doen!

Angst

Tekenen dat je aan een fobie of angststoornis lijdt

Er zijn verschillende, aantoonbare tekenen dat een angststoornis of fobie je leven beheerst. Zo kun je in bepaalde situaties die angst oproepen ongecontroleerd gaan trillen. Vaak gaat dit gepaard met zweten en word je misselijk. Wanneer iets je erg veel angst inboezemt ga je ook blozen of krijg je het warm, je hart gaat sneller kloppen en je kunt hoofdpijn krijgen. In het openbaar gebeurt het vaak dat je begint te stotteren wat eigenlijk alleen nog maar lastiger is.

Oorzaken van angsten of fobieën

Een angst of fobie begint vaak al op jonge leeftijd. Niet altijd uit het zichzelf ook direct en men is er ook nog niet van overtuigd of angsten en fobieën zijn aangeleerd of erfelijk zijn. Ook traumatische gebeurtenissen in jouw leven kunnen een angststoornis of fobie teweeg brengen. Echter wat de oorzaak ook is, alle angsten en fobieën zijn aan te pakken via hypnose. Je hoeft er dus niet mee rond te blijven lopen.

Wat is hypnose en hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelmethode waarbij door middel van hypnose psychische en lichamelijke klachten kunnen worden verholpen. Ook wordt hypnose toegepast bij het verbeteren van sportprestaties. Een hypnotherapeut kan je helpen om problemen met afvallen, stoppen met roken of in dit geval angsten en fobieën te verhelpen. Een therapeut maakt gebruik van non-verbale communicatie om de patiënt in een lichte trance te brengen. Je behoudt ten allen tijde de controle over jouw eigen lichaam.

In ons dagelijks leven hebben we er vaak moeite mee om ons onderbewustzijn te bereiken. Dit kunnen we wel wanneer we onder hypnose gaan. In deze tijdelijke staat van trance kunnen we het onderbewustzijn benaderen en dus ook veranderen. We krijgen de kans om onderbewuste gevoelens en gedachten uit te spreken waardoor de therapeut een beter beeld krijgt van wat er speelt en hoe dit te verhelpen is. In principe kan iedereen onder hypnose, echter zeer depressieve patiënten zijn soms niet even vatbaar voor hypnose. Wil jij hier meer over weten? Lees dan: hypnose en hypnotherapie

Fobieën en angsten behandelen door middel van hypnose

Je weet dat je een angst of fobie hebt en inmiddels weet je ook wat hypnose inhoudt. Hypnose is niets zweverig en kan je gericht helpen met je angst probleem. Hypnose kan een erg waardevol middel zijn om dit probleem aan te pakken en te zorgen dat jij weer gewoon kunt functioneren. Andere therapieën die dit probleem willen oplossen, stellen je open aan de angst. Bij hypnose kies je voor een minder stressvolle methode. Tegelijkertijd is hypnose ook veel effectiever en lijdt vaak tot een sneller resultaat.

Met behulp van hypnose gaan we op zoek naar de oorzaak van de angst of fobie en werken in het onderbewustzijn om dit probleem op te lossen. Schadelijk en negatieve gedragspatronen nemen we weg en vervangen we door gedragspatronen die je in staat stellen om je angsten op een positieve manier onder ogen te komen.

Fobieën en angstaanvallen zijn per definitie bijzonder geschikt om door middel van hypnose te worden behandeld. Ze zitten niet geworteld in een objectieve realiteit, maar zijn puur het gevolg van het onderbewustzijn dat met onverwerkte zaken of gebeurtenissen zitten.

Angsten overwinnen zonder medicatie

Bij veel angsten en fobieën schrijft een arts medicatie voor. Wanneer je aan de slag gaat met het overwinnen van deze angsten door middel van hypnose, bied jij jezelf een behandelmethode aan zonder medicatie. En ja, angsten zijn definitief te behandelen met hypnose. Ook dus zonder medicatie.

medicatie tegen angstDiverse angsten verhelpen met hypnose

Met hypnose kunnen we diverse angsten en fobieën verhelpen. De meest voorkomende angsten, welke kunnen worden opgelost met hypnose, zijn vliegangst, een sociale fobie, paniekaanvallen en claustrofobie. Stuk voor stuk vervelende angsten die ons in het dagelijks leven flink dwars kunnen zitten, maar daarentegen vaak geen duidelijke oorzaak hebben. Toch kan hypnosetherapie hierbij uitkomst bieden.

vliegangst

Vliegangst en hypnose

Het zal je maar gebeuren, je hebt de leukste vakantie ooit geboekt, maar daarvoor moet je wel gaan vliegen, voor de eerste keer in je leven. Dan slaat de angst toe. Heel erg vervelend, maar je bent niet de enige. Vliegangst komt ontzettend vaak voor. 1 op de 3 mensen is bang om te vliegen. Vliegangst kan meerdere, vervelende gevoelens oproepen. Je kunt bang zijn om te gaan vliegen, maar ook bang zijn om gewoon in het vliegtuig te zijn.

Soms ligt de angst niet zo zeer bij het vliegen op zich. Je kunt bijvoorbeeld ook bang zijn om de controle te verliezen, opgesloten te zitten of heel simpel om misselijk te worden in het vliegtuig. Ook hoogtevrees is een factor die vaak meespeelt bij vliegangst. Hypnose is echter een behandelmethode die je snel en efficiënt van jouw vliegangst kan verlossen, zodat je wel die te gekke reis kunt gaan maken.

Sociale fobie en hypnose

Sociale fobieën zijn er in heel veel verschillende vormen. Ze hebben eigenlijk allemaal te maken met de controle over jezelf verliezen. Je kunt bij een sociale fobie bang zijn dat je gaat blozen of stotteren in het openbaar. Maar ook het idee om in het openbaar te moeten spreken, en je misschien te verspreken, kan je erg onzeker maken. Wanneer je in het openbaar moet spreken of in een andere situatie terecht komt waarbij je gaat zweten en in paniek raakt, is de sociale fobie geboren. Maar hypnose kan je hier natuurlijk vanaf helpen.

Een sociale fobie is nooit een angst die je alleen ondergaat. Het is een angst die ontstaat in het bijzijn van andere mensen. Deze maken je onzeker en bang waardoor de angst zich gevoed voelt. Een sociale fobie komt veel voor bij mensen die vroeger zijn gepest of een slechte relatie hebben gehad met een van hun ouders. Een sociale fobie kan je dagelijks leven erg belemmeren. Je bent bang om gezien te worden door anderen en sluit jezelf dus liever op. Ondanks dat je vaak weet dat de angst ongegrond is, schiet je daar niets mee op. Je hebt geen controle over je gedrag en gevoel.

Bij een sociale fobie is het erg verstandig om door middel van hypnose op zoek te gaan naar de bron van de angst, als deze al niet bekend is. Door tijdens een hypnose sessie het onderbewustzijn aan te spreken en de angsten om te zetten naar iets positiefs, kun je een sociale fobie geheel overwinnen wat een echt bevrijding kan zijn. Meer info hierover lees je hier:  sociale fobie en hypnose sociale fobie en hypnose

Behandel paniekaanvallen met hypnose

Een paniekaanval is geen pretje. Ze komen en ze gaan wanneer ze er zelf zin in hebben en je hebt er weinig controle over. Juist het controleverlies maakt dat veel mensen nog banger worden tijdens een paniekaanval, wat het eigenlijk alleen nog maar erger maakt. Veel patiënten die lijden aan paniek aanvallen omschrijven een aanval met het gevoel alsof je dood gaat. Ondanks dat de meeste mensen er niet over zullen praten, komen paniek aanvallen vaker voor dan je denkt.

Ergens is een paniek aanval ook nog wel gezond. Wellicht klinkt het raar, maar een paniek aanval ontstaat omdat er te veel cortisol oftewel stres hormoon in je lichaam aanwezig is. Dit hormoon moet zo snel mogelijk uit je lichaam en je lijf doet dit door een paniekaanval. Wanneer je een aanval krijgt zal je ervaren dat je hartslag omhoog gaat, je bloeddruk stijgt en je sneller begint te ademen. Alles wat we ervaren bij angst, je lichaam maakt zich klaar voor de aanval of de vlucht. Dit is dus een hele natuurlijke reactie van het lichaam.

De paniekaanval op zichzelf is niet erg en zeker niet eng. Het zijn vaak de gedachten die onbewust door je hoofd gaan spoken, die er voor zorgen dat je bang word. Gedachten als dat je zo dadelijk gaat flauwvallen, wat eigenlijk helemaal niet klopt. Flauwvallen gebeurt namelijk alleen bij een lage bloeddruk en tijdens een paniekaanval heb je een te hoge bloeddruk. Je creëer dus eigenlijk zelf de trigger voor een volgende paniekaanval.

Door de paniekaanvallen aan te pakken met behulp van hypnose kun je deze ongewenste gedachten uit je systeem verwijderen. Hierdoor zal je zien dat je niet meer bang bent voor een paniek aanval en deze ook zullen afnemen. Wil jij meer informatie?  Lees alles over paniekaanvallen 

claustrofobie

Hypnose helpt bij claustrofobie

Tot slot willen we nog de claustrofobie noemen, in de rij van de meest behandelde angsten met hypnose. Claustrofobie is een angst voor kleine ruimtes. Dit kan bijvoorbeeld een lift zijn, maar sommige mensen zijn zelfs al bang voor het toilet en laten daarom altijd de deur open als ze gaan plassen. Claustrofobie kan dus een zeer vervelende angststoornis zijn en in het dagelijks leven vaak in de weg zitten. Het is echter geen angst waar je niet vanaf kunt komen. Hypnose kan je hierbij helpen.

De naam claustrofobie is afkomstig uit het Latijns Claudere wat betekent sluiten. Dat is ook precies wat claustrofobie is, je bent bang om opgesloten te raken. Er zijn mensen die hier zo bang voor zijn dat ze bijvoorbeeld altijd iemand meenemen naar het toilet om er voor te gaan staan. Claustrofobie kan zich ook openbaren in ruimtes waar je het niet zou verwachten, zoals bijvoorbeeld de bioscoop. Je wilt precies weten waar de nooduitgang zit. Ook dit valt onder claustrofobie.

Wanneer je in een kleine ruimte komt ervaar je angstgevoelens. Je raakt in paniek en je wilt er zo snel mogelijk weer uit. Veel patiënten omschrijven het als benauwd en dat ze letterlijk het gevoel hebben dat ze stikken. Claustrofobie is vaak al op te lossen met 1 hypnose sessie. Door onder hypnose naar je onderbewustzijn te gaan kun je daar het gevoel van angst weghalen. Een hele bevrijding.

Hypnose en angsten

In Nederland leven veel mensen met een angststoornis of een fobie. Heel erg vervelend en gewoon onnodig. Angst en paniek voelen is heel natuurlijk en zeker niet schadelijk voor je gezondheid. Het word pas vervelend als deze angst jouw dagelijks leven in de weg gaat zitten. Wanneer je niet meer normaal kunt functioneren word het tijd om iets met je angsten te gaan doen.

Veel angsten en fobieën zijn te verhelpen met hypnose en hypnotherapie. Hoeveel sessies hierbij nodig zijn is per persoon en per angst verschillend. Sommige zijn al met slechts 1 sessie op te lossen, andere duren wat langer, echter de resultaten zijn vrijwel direct merkbaar. Iedereen die met een angst of fobie leeft kan er vanaf komen met hypnotherapie.

Geen vervelende medicatie maar door gewoon met jezelf aan de slag te gaan. Door hypnose kun je jouw onderbewustzijn aanspreken en negatieve gevoelens omzetten in positieve gevoelens. Angsten zullen verdwijnen en je leven zal een grote opluchting ondergaan. Wanneer je nog niet overtuigd bent, maak dan eens een afspraak met een hypnose therapeut. Hij kan je vast en zeker duidelijk advies geven over jouw angsten.

Ten slotte, schaam je niet, er leiden meer mensen in Nederland aan een angststoornis of fobie dan dat je zou denken!
Wil jij meer informatie wat mogelijk is met hypnose en hypnotherapie ? Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen