Powered by Smartsupp tandarts angst oplossen met hypnose en hypnotherapie
Tandarts angst oplossen met  Hypnose & Hypnotherapie

Tandarts angst oplossen met
 Hypnose & Hypnotherapie

Met een goed gevoel naar de tandarts

2.000.000

Zijn bang voor de tandarts

1 op de 5

Gaat niet naar de tandarts

98%

Binnen 1 sessie angst vrij

Tandarts angst oplossen met Hypnose & Hypnotherapie

Mensen zijn natuurlijk niet bang voor de tandarts in persoon maar worden angstig of zelf panisch bij de

gedachten aan- of het geluid van een boor of ander instrument of bij het zien van een verdovingsspuitje.

Deze angst ontstaat vaak in de kinderleeftijd en is het gevolg van een minder prettige behandeling of ervaring. Ook de schooltandarts heeft ertoe bijgedragen dat veel mensen nog steeds moeite hebben met een bezoekje aan de tandarts    .Tandarts angst oplossen met Hypnose & Hypnotherapie

In de moderne tandartsenpraktijk ondergaat eigenlijk niemand meer een pijnlijke behandeling. In de tandartsenopleiding wordt veel aandacht besteed aan de angstpreventie, het wegnemen van angsten en het goed informeren van de patiënt. Hoewel dit veel nieuwe gevallen van “angst voor de tandarts” kan voorkomen, lijken ingesleten patronen ervoor te zorgen dat veel mensen ervoor kiezen om pas een tandarts te bezoeken als het in feite al te laat is.
Met hypnose en hypnotherapie ben je binnen enkele sessies van je angst af


Ontstaan van tandarts angst

Er bestaan grofweg drie manieren, zogenaamde "pathways of fear", volgens welke angst voor tandheelkundige behandeling kan ontstaan. De eerste manier omvat eigen (negatieve) ervaringen, vaak in de jeugd. Dit zijn meestal tandheelkundige ervaringen, maar ook medische en andere soorten ervaringen kunnen hieraan bijdragen. De schooltandarts wordt vaak als oorzaak genoemd. Ook pijnlijke of negatieve ervaringen bij een tandarts in het (recente) verleden kunnen aanleiding zijn voor het ontstaan van angst, net als het gevoel hebben de controle te verliezen.

De tweede manier is het zogenaamde modelleren, waarbij een kind de signalen oppikt die een angstige ouder afgeeft. Als een kind ziet dat zijn moeder ineens angstig wordt in een bepaalde situatie, zal het kind dit soms overnemen.

De derde categorie bestaat uit negatieve informatie uit andere bronnen. Voorbeelden hiervan zijn angstaanjagende verhalen van familie, vrienden of in kranten/tijdschriften. Vaak vergeet men hierbij dat de bijzondere (en dus vaak bijzonder nare) ervaringen veel interessanter zijn om te vertellen en dus ook vaker verteld worden dan de "saaie", bijvoorbeeld een verhaal over een behandeling die vlotjes verliep. Ook onthouden mensen de bijzondere (nare) informatie veel beter dan de misschien wel honderd neutrale verhalen die ze horen.

Wanneer deze angst groot genoeg is, loopt de persoon het risico terecht te komen in een vicieuze cirkel, waarbij angst zorgt voor vermijding, vermijding zorgt voor achteruitgang van het gebit, vervolgens voor een negatieve gedachtegang ("nu is het écht mis met mijn gebit") en uiteindelijk weer voor meer angst. Psychosociale problemen (schaamte) als gevolg van achteruitgang van het gebit spelen ook vaak een rol

Hypnotherapie voor tandarts voor kinderen

Tandarts angst oplossen 

Zoals elke andere angst kan angst voor de tandarts eenvoudig verholpen worden met hypnose en hypnotherapie. Zou het niet mooi zijn als je bezoekje aan de tandarts op een ontspannen wijze kan plaatsvinden? Ook steeds meer tandartsen gebruiken hypnose in hun dagelijkse praktijk. Eenvoudig aan te leren hypnose technieken zorgen ervoor dat de patiënt niet alleen angstvrij de behandeling kan ondergaan, het zorgt er tevens voor dat pijn gereduceerd wordt tot een minimum.

Hyonose praktijk Rotterdam  help u graag van u tandarts angst af. Maak hieronder een online afspraak. En ga weer met een goed gevoel naar de tandarts.

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van mijn tandarts angst

Wat zeggen onze clienten over de tandarts 

10 jaar niet bij de tandarts geweest. Nu ga zonder moeite of angst naar de tandarts 

Tandarts angst behandelen met hypnose en hypnotherapie

Jan de ..............

3 weken geleden een sessie gedaan voor tandarts fobie. Echt super en me kies is getrokken mike bedankt

Tandarts angst oplossen met hypnotherapie rotterdam

Ricardo .................

Ik was zo bang voor de tandarts ben zeker 20 jaar niet geweest. Maar nu is het geen probleem meer 

Ontdek nu de kracht van hypnose & hypnotherapie

Kees van ....................

[socialbuttons]