Powered by Smartsupp sociale angst overwinnen met hypnose en hypnotherapie
sociale angst   overwinnen met hypnose en hypnotherapie

sociale angst 

overwinnen met hypnose en hypnotherapie

1a2

Hypnose sessie's

100

Per sessie

98%

Gaat in hypnose

Hoe je sociale angst kunt overwinnen door hypnose

Hoe je sociale angst kunt overwinnen door hypnose

Mensen die last hebben van sociale angst vermijden het liefst alle situaties waarin ze te maken krijgen met andere mensen. Dit kunnen heel alledaagse zaken zijn als het in de rij staan voor een kassa, het wachten bij een bushalte of een aankoop doen in de winkel. Het is behoorlijk lastig dit soort gewone situaties in zijn geheel te vermijden. Bovendien raak je in een isolement en dat is nu ook weer niet wenselijk.

Je hoeft je echter niet bij de situatie neer te leggen, er is wat aan te doen. Doormiddel van hypnose of hypnotherapie kun je een einde maken aan deze sociale angst en deze voorgoed achter je te laten. Wil je hier eerst vrijblijvend informatie over krijgen of meteen een afspraak maken. Bellen mag, maar als je liever een email stuurt vinden wij dit ook prima. Neem contact met ons op en wij helpen je graag van je angst af.

Wanneer is er sprake van een ongezonde angst?

Wanneer is er sprake van een ongezonde angst?

Angst hoeft niet per se verkeerd te zijn, de emotie angst bestaat niet door niets en heeft een functie. Het zorgt ervoor dat je gevaarlijke situaties vermijdt of tijdig de benen neemt. Deze normale angst kan ook plaats maken voor een ongezonde angst, ook wel een fobie genoemd. Het gaat hierbij om een vergrote angst voor situaties die totaal geen gevaar opleveren. De angst is daarbij zo groot, dat je deze heel normale en veelvoorkomende situaties in zijn geheel gaat vermijden. Bij sociale angst resulteert dit in het afzonderen van de buitenwereld. Dit is uiteindelijk door de mensen met de angst zelf geen gewenste, maar ook zeker geen gezonde situatie.

Wanneer is er sprake van een ongezonde angst?

Hoe de sociale angst zich manifesteert is voor iedereen anders. Voorop staat dat de een er meer last van heeft dan de ander. Voor sommige mensen betekent dit dat de angst zich beperkt tot één of twee specifieke situaties, situaties die nog relatief eenvoudig te vermijden zijn. Maar bij een ander leidt iedere vorm van sociaal contact tot verlammende paniekaanvallen en is een normaal leven leiden onmogelijk. Wat voor iedereen gelijk is, is het gebrek aan controle over deze angst. Met hypnotherapie kun je deze controle terugkrijgen en zo de regie over je eigen leven weer in handen nemen.

Hoe herken je sociale angst?

Hoe kan hypnose helpen bij een sociale angst?

Wanneer je belemmerd wordt door sociale angst, is dit over het algemeen de angst dat je voor gek komt te staan en dat anderen dus een negatief oordeel over je vellen. De symptomen die dan in sociale situaties optreden zijn onder meer: stotteren, moeite met concentratie, ongecontroleerd bibberen, blozen, zweten, een droge mond, hartkloppingen, duizeligheid en kortademigheid. Afhankelijk van de mate van je angst kan het zijn dat je één of meerdere bovenstaande symptomen ervaart bij sociaal contact. 

Gevolgen van een sociale angst

Hoe weet ik of ik aan een sociale angst lijd?

Als je last hebt van sociale angst, loop je het risico hiernaast ook andere problemen te ontwikkelen. Doordat je alle sociale situaties vermijdt is het mogelijk dat je bijvoorbeeld pleinvrees ontwikkelt, waarbij iedere stap buiten de deur al beangstigend wordt. Ook kan het zijn dat je schoolprestaties gaan lijden onder je sociale angst of dat je je baan verliest. En dit kan, zoals je zult begrijpen, weer een depressie veroorzaken.


Hoe weet ik of ik aan een sociale angst lijd?

Ben je altijd bang dat je jezelf voor gek zet in het bijzijn van anderen? Heb je altijd vrees dat anderen je negatief zullen beoordelen? Zorgen sociale situaties is er altijd voor dat je je ontzettend ongemakkelijk voelt? Gaan deze gevoelens zo ver dat je sociale situaties in het geheel maar vermijd? Dan is het heel waarschijnlijk dat je lijdt aan een sociale angst. 

€ 125,-

€ 100,-

Hypnose om van je sociale angst af te komen

Door de oorzaken van je angsten aan te pakken, zorg je voor een blijvende oplossing. Diep in het onderbewustzijn ligt de oorzaak van angsten en verstoorde gedragspatronen. Misschien weet je zelf wel waardoor de angst is ontstaan, maar misschien is dit ook nog een raadsel voor je. Onze hypnotherapeuten kunnen tijdens de sessie de bron van de problemen niet alleen vaststellen, maar ze lossen dit ook op, zodat de patiënt de problemen kan verwerken. Vervolgens ga je samen met je therapeut je gedragspatronen wijzigen naar een positiever gedrag. Je voelt je vervolgens weer vrij in je omgang met mensen en maakt je niet meer zo druk over wat andere mensen van je zullen denken.

Wil je vandaag nog de eerste stap zetten op weg naar een onbezorgder leven mét andere mensen? Maak dan een afspraak met ons. Je kan dit doen door te bellen, maar je mag ook een email sturen of het onderstaande intakeformulier invullen. We helpen je graag verder!

  • Vragen neem contact met ons op

    Afspraak maken

    Mail ons 

    whatsapp

    Liever dat ik u bel