Powered by Smartsupp Duizenden Duitse artsen behandelen aandoeningen met hypnose
Hypnose behandelingen, toegepast door duizenden Duitse artsen

Hypnose behandelingen, toegepast door duizenden Duitse artsen

Hypnose behandelingen worden inmiddels gebruikt door duizenden Duitse therapeuten, tandartsen en andere artsen. Het verlichten van angst, het terugdringen van overgewicht, het verlichten van pijn en tandingrepen. Het zijn allemaal aandoeningen die Duitse doktoren behandelen met hypnose.

Naast de duizenden psychologen en tandartsen passen ook leden van de Duitse vereniging voor tandheelkundige hypnose (DGZH), die deze week bijeenkomt in Berlijn, en de Duitse vereniging voor hypnose (DGSH) de techniek toe.

Artsen brengen hun patiënten in een hypnotische toestand, een veranderde bewustzijnstoestand waarin ze meer openstaan voor suggesties.
Dit betekent dat patiënten beter kunnen leren omgaan met pijn of verlost worden van ongewenste gewoontes.

Hypnose door Duitse artsen

Hypnose behandelingen doen meer dan je denkt

“Hypnose is niet wat de meeste mensen denken dat het is,” zei voorzitter van de DGSH Götz Renartz.
Steeds meer wetenschappers erkennen hypnose behandelingen omdat er de laatste jaren verschillende studies zijn verschenen waaruit blijkt dat het kan helpen bij de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals stoppen met roken en slaap- en seksuele stoornissen.

Tandartsen hypnotiseren hun patiënten voor en na een procedure, zoals het verwijderen van verstandskiezen, zodat ze beter kunnen omgaan met de pijn. “Er worden meer mensen gehypnotiseerd dan je denkt,” zei Bernhard Trenkle van de internationale vereniging voor hypnose (ISH).

Hypnose behandelingen als innerlijke genezer

Experts benadrukken dat mensen niet de controle over hun gedrag moeten verliezen als ze onder hypnose zijn en niets tegen hun wil mogen doen.

“Je moet je innerlijke genezer zien te vinden,” besloot Renartz.

Bron: [The Local]

Over de schrijver
Reactie plaatsen