Powered by Smartsupp Stoppen met roken door hypnose
Stoppen met roken door hypnose
03 september 2018 
in Roken

Stoppen met roken door hypnose

Wanneer we er geen controle meer over hebben dat we bepaalde dingen doen, bepaalde producten gebruiken of nuttigen dan hebben we het over een verslaving. Hypnose verandert het onderbewustzijn en maakt zo van een roker een niet-roker. Om welke reden je dan ook wilt stoppen met roken, hypnose zou voor jou het antwoord kunnen zijn..

stoppen met roken met hypnose

Stoppen met de rookverslaving

De eerste sigaret, waarschijnlijk kun je het nog goed herinneren. Het was misschien een beetje raar en wellicht ben je ooit begonnen omdat het stoer was en je er zo bij hoorde. Wat je toen niet had gedacht is dat het jaren later een echte verslaving kon worden omdat je er niet meer mee kunt stoppen.

Hoe groot de wil ook is, de verleiding om weer een sigaret te pakken is groter. Dikwijls zal je gedacht hebben had ik het toen maar niet gedaan, maar we leven nu eenmaal in een maatschappij waar veel wordt gerookt, helaas. De verleiding was toen groter en zal de dag van vandaag nog steeds aanwezig zijn.

Echter stoppen kan altijd! Er zijn diverse manieren om jou daarbij te helpen en hypnose is er daar 1 van.

 

Waarom zou je stoppen?

Dat roken slecht voor je is weten we inmiddels allemaal wel. Het wordt ons elke dag opnieuw duidelijk gemaakt door de afbeeldingen op de pakjes sigaretten en shag en de reclames op televisie. Maar waarom gaan we er dan mee door? Roken is een gewoonte geworden en je steekt eigenlijk een sigaret op zonder er bij na te denken. Waarom stoppen met roken

Ook heeft je lichaam behoefte aan de nicotine. Zonder deze nicotine ga je afkickverschijnselen krijgen en voel je jezelf niet lekker meer. De meeste mensen worden sacherijnig of gaan meer snoepen waardoor uiteindelijk het besluit komt om toch maar weer een sigaret op te steken.

Maar stoppen met roken heeft ook heel veel voordelen. Allereerst natuurlijk voor de gezondheid. We weten allemaal dat roken lichamelijke klachten kan veroorzaken zoals, longkanker, impotentie en het dichtslibben van hart en vaten.

Daarnaast heeft stoppen met roken het voordeel dat het financieel een heel stuk scheelt in de portemonnee. Leg maar eens op tafel hoeveel je per maand of per jaar aan sigaretten en shag uit geeft. Waarschijnlijk zal je er goed van schrikken.

Hoe kan je stoppen?

Als je het besluit hebt genomen te stoppen met roken zijn er diverse methodes die je kunnen helpen. Zo zijn er pleisters en kauwgom die het nicotine gebrek opheffen.
Ook hypnose is een methode die heel goed kan helpen bij het stoppen met roken. Het heeft zijn efficiëntie al bewezen! Wanneer je hypnose kiest als manier om te stoppen met roken, zal je ervaren dat het veel makkelijker kan zijn dan je misschien had gedacht.

Hoe kan je stoppen met roken

Waarom werkt stoppen met roken door middel van hypnose?

Hypnose vervangt niet jouw nicotine behoefte. Ook gooit het geen sigaretten weg of belet je de winkel in te lopen om nieuwe te kopen. Maar wat doet hypnose dan wel? Eigenlijk verandert hypnose heel simpel de kern, de gewoonte om een sigaret op te steken. Daar knelt hem ook vaak de schoen namelijk. Roken heeft ook zijn voordelen, het brengt je tot rust in stress momenten. En juist die redenering, die echt alleen tussen je oren zit, moeten we gaan veranderen.

Wanneer je hebt besloten te stoppen met roken, en of dit nu uit gezondheidsredenen of financieel oogpunt is, dan is de eerst volgende vraag, hoe gaan we dat doen. Misschien heb je al wat methodes geprobeerd voor je bij hypnose uit kwam, maar hypnose gaat je in ieder geval helpen om ook echt te stoppen met deze vervelende gewoonte. Hypnose helpt je van de verslaving af zonder medicijnen of andere rare fratsen.

Verander het onder bewustzijn

Hypnose en dus ook het stoppen met roken door middel van hypnose, werkt met het onderbewust zijn. Roken is een verslaving en een verslaving is een gewoonte. Je weet vast zelf wel hoe snel je na een sigaret de volgende opsteekt. Of wanneer je stress hebt je “ik heb een peuk nodig” roept. Deze drang is moeilijk te weerstaan, maar met hypnose kun je er iets aan doen!

Hypnose verandert het onderbewustzijn en dus de drang naar een sigaret. Dit zorgt er voor dat je die sigaret niet meer nodig hebt als je stress hebt of als je ’s morgens op staat. Door het onderbewustzijn te veranderen zorgt hypnose er voor dat je veranderd in een niet-roker. Stoppen met roken is nooit makkelijk, ook niet met hypnose maar het kan je wel heel goed op weg helpen. Hypnose kan de stok achter de deur zijn die je nodig hebt om gemotiveerd aan de slag te gaan met stoppen. Maar eerlijk is eerlijk zonder motivatie kom je er ook niet.

Verander je onderbewuste

Voor wie is stoppen met roken door middel van hypnose geschikt?

 

Stoppen met roken is voor iedereen geschikt die echt wil stoppen. Er kunnen diverse redenen zijn om te stoppen, een zwangerschap, meer geld over houden in de portemonnee, een nieuwe relatie of om gezondheidsredenen. Wat de reden ook mag zijn, hypnose kan je helpen om echt te stoppen met deze nare gewoonte. Bij een hypnose sessie is het wel belangrijk dat je jezelf open stelt voorde behandeling. Hypnose is geen wondermiddel, maar wel een goed hulpmiddel.

Wanneer je kiest voor de hulp van hypnose bij het stoppen met roken, dan hoef je in ieder geval geen vervelende medicijnen te slikken of pleisters te plakken. Hypnose werkt geheel zonder deze hulpmiddelen. Bij hypnose doe je het zelf, je stopt op eigen kracht. Hypnose is ook een goede methode voor mensen die aanleg hebben om in plaats van het roken te gaan eten. Veel stoppers grijpen naar snoep, koek of chips. Bij hypnose kunnen we dit voorkomen. We maken als ware van een roker een niet-roker. Uiteindelijk zal je niet eens meer weten hoe het was om te roken..

Wat is hypnose en waarom werkt het?

Wanneer je onder hypnose gaat verander jouw bewustzijn in een soort van trance. Eigenlijk maken we allemaal in het dagelijks leven wel eens een hypnotische ervaring mee. Wellicht herken je het dat je zo geconcentreerd bezig bent met iets dat je niet merkt dat er iemand de kamer binnen komt of je bent zo diep in gedachten als je auto rijd dat je niet meer in de gaten hebt dat je al een heel stuk verder bent. Dit noemen we spontane hypnose.

Eigenlijk is hypnose een toestand van geconcentreerde aandacht waardoor je even de buitenwereld los kan laten en je geheel tot jezelf keert. In deze toestand kunnen we het onderbewustzijn aanspreken.Wat is hypnose
Vaak denkt men nog dat hypnose iets is wat eng is. De verhalen over hypnotiseurs die mensen dingen laat doen die zij zelf niet willen of geen controle over zichzelf meer hebben, zijn er nu eenmaal. Echter dit is helemaal niet zoals het in de praktijk is. Wanneer jouw onderbewustzijn iets niet wil, zal het dit ook niet toe laten.

Daarom werkt hypnose ook alleen voor mensen die er echt voor open staan en zich kunnen ontspannen bij de hypnotiseur. Er is dus niets engs aan hypnose en we gaan geen rare dingen met onze cliënten doen.

Onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat hypnose bij verschillende lichamelijk als geestelijke problemen kan helpen. Zo kan hypnose je bijstaan bij het afvallen, een sport verbeteren maar zeker ook bij het stoppen met roken. Tijdens een hypnose sessie houd je zelf de regie. Een hypnotiseur kan jou nooit dingen laten doen die je niet wilt.

Niet iedereen is gemakkelijk onder hypnose te krijgen, je moet er wel voor open staan. Maar als je dan eenmaal onder hypnose bent kunnen we wel met je onderbewustzijn aan de slag. En dus jezelf er van bewust maken dat je die sigaret helemaal niet eens nodig hebt!

Stoppen met roken en de omgeving

Hypnose kan natuurlijk een goede manier zijn om te stoppen met roken. Maar het is natuurlijk nooit een 100% oplossing. Helaas, zo makkelijk gaan we het je niet maken. Als we hebben besloten dat we willen stoppen met roken zijn we er nog lang niet. Iets wat we misschien wel tientallen jaren hebben gedaan is onmogelijk ineens aan de kant te zetten.

Kijk maar naar jouw ochtend ritueel, een kopje koffie en een sigaret, welke roker doet dat nu niet? En daar stoppen we ineens mee? Nee helaas gaat dat zo niet werken. Ook de omgeving kan een steentje bij dragen aan jouw proces. Geef daarom altijd duidelijk aan dat je gaat stoppen met roken en jouw motivatie. Door deze hardop te noemen motiveer je jezelf ook extra en weet je weer waarvoor je het doet. Jouw omgeving kan je er dan op wijzen wanneer je het even moeilijk krijgt.

Verander de reden waarom

Stel jezelf eens de vraag waarom rook ik? Waarschijnlijk ben je ooit begonnen om er bij te horen of heb je het idee dat het stress verminderd. Maar is dat nog steeds zo? Om antwoord te krijgen op deze vraag moeten we al op zoek in ons onderbewustzijn. Daar liggen de antwoorden…

Verander je gedrag

…en dat is ook de plek waar de verandering moet gaan plaats vinden. Ben je een emotionele roker, dan rook je namelijk om een trauma of emoties te onderdrukken. Wanneer we dit trauma of deze emoties weg halen, hoef je niet meer te roken. Met hypnose kunnen we dit trauma of deze emoties opzoeken en zo transformeren dat het makkelijker is om te stoppen met roken.

Ook kan het zijn dat je een identiteit roker bent. Je rookt om iemand te zijn of omdat je onbewust denkt dat je niemand bent zonder de sigaret. Dat is natuurlijk niet zo maar maak dat je onderbewustzijn maar eens duidelijk. Ook hier kan je door middel van hypnose op zoek gaan naar de bron en deze veranderen waardoor stoppen met roken een makkie word.

Waar kan ik stoppen met roken door middel van hypnose?

In de hypnose praktijk Rotterdam kan je terecht wanneer je heb besloten dat je gaat stoppen met roken en hiervoor de hypnose als methode hebt gekozen. Ook als je al pogingen hebt gedaan, zonder resultaat of met een matig resultaat kan je bij ons terecht. Wij kunnen je uitgebreide hulp bieden zodat stoppen ook jou echt gaat lukken.

Stel jezelf een doel

Wanneer je wilt stoppen met roken stel jezelf dan een doel. Wanneer je een duidelijke reden hebt waarom je wilt stoppen met roken, zal het je ook gemakkelijker afgaan. Stel dat je bijvoorbeeld zwanger wilt worden of bent. Dan wil je niet dat jouw kindje een afwijking krijgt door dat jij door hebt gerookt. Het doel in deze is dus om jouw kindje gezond op deze wereld te zetten, dit doel zal je dan ook helpen om te bereiken wat je wilt.

We laten het onderbewustzijn kennis maken met jouw doel en geven het een reden om zijn gewoontes te veranderen. Maar ook wanneer je om gezondheidsredenen moet stoppen kun je er voor kiezen het via deze methode te proberen. Stoppen is nu eenmaal niet eenvoudig en roept in de eerste instantie veel vragen op als, hoe ga ik stoppen, welke methode gaat voor mij werken maar het belangrijkste is nog altijd het waarom.

De reden is nu eenmaal de motivatie om ook echt die stap te maken. Roken is een gewoonte, we zijn vaak niet anders gewend. Deze gewoonte moeten we doorbreken en dat doen we nu eenmaal niet met een tabletje of een pleister. Ook de nicotine kauwgom kan de gewoonte om een sigaret aan te steken niet helemaal weg halen.

Jammer uiteraard want deze methodes zijn niet goedkoop. De oorsprong van ons rookprobleem is dus de gewoonte en zodra we die hebben gevonden weten we ook wat we er aan kunnen doen. De gewoonte veranderen en dat gaat echt het prettigst met hypnose.

Dus ben jij er klaar voor om deze nare gewoonte te veranderen? Weg met die sigaret!

Wil jij nu echt stoppen met roken maak dan hier een afspraak voor een hypnose sessie

Stop met roken

Hypnose kan je met meer klachten helpen!

Als hypnotherapeut houd ik mij niet alleen maar bezig met het plaatsen van een virtuele maagband. Naast dat ik mijn cliënten help met afvallen, help ik mijn cliënten door middel van hypnose ook met; stoppen met roken, vele verschillende soorten angststoornissen, pijnbeheersing, slaapproblemen, eetstoornissen, diabetes, reuma, luchtweg- en ademhalingsaandoeningen en nog veel meer.

Ervaar jij een van deze klachten en kom je er maar niet van af? Neem dan gerust eens contact op om samen te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Heeft u klachten maar heb ik ze niet benoemd in dit artikel? Op mijn website staan nog veel meer lichaamsklachten waarbij ik jou kan helpen.

Bekijk alle klachten die hypnose kan verhelpen!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen