Powered by Smartsupp Hypnotherapie en Hypnose wat is dat en wat kan je ermee?
Hypnotherapie en Hypnose

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten, maar ook voor sportprestatieverbetering.
De cliënt wordt door de hypnotherapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf.

Het effect van hypnotherapiehypnotherapie

De gedachte achter hypnotherapie is dat de patiënt onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn. In het dagelijkse leven is dit veel moeilijker of soms zelfs onmogelijk, omdat het rationele bewustzijn dat belemmert.

Door contact het met onbewuste gevoelens en ideeën krijgt de patiënt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie zou een proces van genezing in gang gezet kunnen worden. Daardoor heeft deze vorm van therapie diverse positieve effecten op zowel de lichamelijke als geestelijke gesteldheid van de patiënt.

Is hypnotherapie voor iedereen geschikt?

Volgens hypnotherapeuten zijn er geen speciale eigenschappen nodig om onder hypnose te kunnen raken en is deze behandelingsmethode voor vrijwel iedereen geschikt. Maar over het algemeen wordt deze vorm van therapie niet toegepast bij psychotische en ernstig depressieve patiënten.

In de loop der tijd is minder de nadruk komen te liggen op de diepe hypnotische trance zoals die in de klassieke hypnotherapie gebruikelijk is, en zoals die in films nog vaak wordt voorgesteld: de patiënt in diepe slaap op de sofa. Bij neo-klassieke en moderne hypnotherapie wordt er gewerkt met een minder diepe trance, waardoor de patiënt een actievere rol kan innemen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen