Powered by Smartsupp Is hypnose gevaarlijk?
Is hypnose gevaarlijk?

Is hypnose gevaarlijk? Snel en kort antwoord, hypnose is niet gevaarlijk, maar is juist ontspannen. En laat jou voelen zoals jij dat wil.
Maar veel mensen beseffen  eigenlijk niet dat ze zelf vaak meerdere malen per dag in een soort van hypnotische staat of trance verkeren. En dat het dus eigenlijk een heel natuurlijk verschijnsel is.

Voorbeelden van dagelijkse hypnose

Denk aan iemand die muziek maakt of zich helemaal verliest in een film of boek. Mijn kinderen zitten regelmatig gehypnotiseerd voor hun X-box of voor de televisie en dan moet ik echt moeite doen om tot ze door te dringen.

is hypnose gevaarlijk

Kan hypnose gevaarlijk zijn?

Hypnose is op zich niet gevaarlijk. Maar, wanneer iemand kwaad wil, kan hij ergens misbruik van maken. Dat geldt uiteraard ook voor hypnose, net zoals in allerlei andere situaties en omstandigheden.

Misbruik maken van hypnose

Weet je wie er bijvoorbeeld misbruik van maken? Reclamemakers! De televisie werkt voor veel mensen hypnotiserend. En reclameboodschappen in het bijzonder. De makers koppelen allerlei mooie beelden, boodschappen en gevoelens en verbinden daar bepaalde suggesties aan: “Koop ons product”.

Als je vervolgens merkt dat je de volgende keer inderdaad de neiging hebt dat product te kopen, dan is die missie geslaagd. Meestal kom je daardoor nou niet bepaald in direct groot gevaar terecht. Maar toch is het goed alert te zijn op het effect van dit soort boodschappen.

Veel mensen hebben gelukkig een natuurlijk mechanisme dat hen tijdig waarschuwt om ergens niet in mee te gaan. Maar er zullen altijd mensen zijn die wel gemakkelijk ergens intrappen. Omdat ze vatbaarder zijn voor negatieve suggesties. Van zulke mensen kunnen diegenen die kwaad willen gemakkelijker misbruik maken. Dat risico bestaat gewoon altijd. Dus ook bij hypnose.

is hypnose gevaarlijk

 

Voorbeeld van hypnose

Hypnose is eigenlijk voortdurend overal rondom ons. Je zou kunnen zeggen dat elke vorm van communicatie een soort van beïnvloeding is. En daarmee ook een hypnotisch effect kan hebben. Het is dus sowieso goed je daar altijd bewust van te zijn.

De manier waarop ik hypnose gebruik is natuurlijk van heel andere aard.
Ik gebruik het uitsluitend om jouw onderbewustzijn te voorzien van positieve suggesties.

Een logische gedachte: “Wat als ik niet gehypnotiseerd kan worden?” Dan houdt het op!
Als je dat tenminste wilt blijven geloven. Want je kunt jezelf niet laten hypnotiseren. Het is niet iets wat je overkomt. Aan hypnose moet je namelijk zelf actief meedoen.

Je staat jezelf dus eigenlijk toe om in hypnose te gaan. Dat is wat anders dan dat ik jou (tegen je wil) zou hypnotiseren. Want met alle goede wil van de wereld… dat kan ik niet als jij het zelf niet wilt! Verder is het zo dat in hypnose gaan iets is wat iedereen kan leren (tenminste, dat is mijn ervaring tot nu toe). De een gaat misschien wat gemakkelijker of sneller dan de ander, maar iedereen kan het. Op zijn eigen manier. En dat is helemaal prima.
Heb jij nog meer vragen over hypnose laat het me weten 

Over de schrijver
Reactie plaatsen