Powered by Smartsupp sociale fobie of sociale angst oplossen met hypnose en hypnotherapie.
Sociale fobie

Sociale fobie

Sociale fobie of sociale angst kan voorkomen op bijvoorbeeld feestjes, vergaderingen en soms telefoneren of tijdens het boodschappen doen. Er kan sprake zijn van angst voor afwijzing, commentaar, kritiek, pesten en uitlachen. Naast algemene sociale fobie bestaan er specifieke vormen als bloosangst, plasangst en (angst om te) stotteren.

Een sociale fobie is een overweldigende angst

Die in extreme gevallen zorgt dat de patiënt thuisblijft en gedurende lange periodes geïsoleerd leeft. Wie lijdt aan de sociale fobie, is verdreven bang voor beoordeling, voelt zich in de gaten gehouden en mogelijk vernederd door zijn/haar acties, gedrag of voorkomen.

sociale fobie
De sociale fobie moet niet worden verward met een paniekstoornis. Lijders aan een paniekstoornis zijn ervan overtuigd dat hun paniek een fysieke oorzaak heeft. Na een paniekaanval gaan ze vaak naar een ziekenhuis of bellen een ambulance. Mensen met de sociale fobie hebben soms ook een paniekaanval, maar ze zijn zich ervan bewust dat ze een irrationele angst ervaren.

Slechts weinig mensen met de sociale fobie gaan vrijwillig naar een ziekenhuis, omdat ze bang zijn afgewezen of negatief beoordeeld te worden door gezaghebbende mensen bijvoorbeeld de medische staf. De interactie met gezaghebbende personen is voor hen bijzonder moeilijk, net als telefoneren, afspraakjes, feestjes en sollicitatiegesprekken.

Onderzoeken

Uit onderzoek blijkt dat mensen met de sociale fobie, net als mensen met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, zeer veel aandacht hebben voor hun eigen reacties in het sociale verkeer. Ze letten echter minder op de reacties van hun omgeving, wat bij de ontwijkende persoonlijkheidsstoornis wel het geval is.

De kans op het ontwikkelen van een sociale fobie is driemaal groter als het al voorkomt bij familieleden. Ook blijkt uit onderzoek in het Leids Universitair Medisch Centrum dat bepaalde hersengebieden en neurotransmittersystemen in de hersenen betrokken zijn bij sociale fobie.

Angst overwinnen met Hypnose


Met behulp van hypnose kan jij binnen enkele sessies vergoed van je sociale angst af komen. In de meeste gevallen zijn daar 1 tot 2 hypnose sessies voor nodig.
Voor meer informatie over angsten en fobieën oplossen met hypnose klik dan hier 

Reactie plaatsen