Kan je verslaafd raken aan blowen?

Kan je verslaafd raken aan blowen?

Wel of niet verslaafd aan blowen?


Het gebruik van hasj en wiet kan wel degelijk leiden tot verslaving.
Wie gedurende lange tijd veel en vaak gebruikt, kan geestelijk verslaafd raken.
Regelmatige gebruikers kunnen na verloop van tijd meer cannabis nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.

Verslaving en tolerantie

In plaats van 'verslaving' wordt ook de term 'afhankelijkheid' gebruikt. Er is een onderscheid tussen lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid.
  • Lichamelijke afhankelijkheid: je lichaam raakt gewend aan de drug en protesteert wanneer je ermee stopt. Dat noemt men afkickverschijnselen.
  • Tolerantie: je lichaam heeft steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.
  • Geestelijke afhankelijkheid: je verlangt enorm naar de drug. Je kan je eigenlijk niet meer goed voelen zonder dat middel.

Cannabis en lichamelijke afhankelijkheid

Cannabis staat niet bekend als een drug waar je lichamelijk afhankelijk van kan raken. Toch ervaren gebruikers die willen stoppen vaak allerlei klachten, zoals slapeloosheid, rusteloosheid, gebrek aan eetlust, overmatig zweten en prikkelbaarheid. Deze afkickverschijnselen doen zich vooral voor in de eerste week na het stoppen. Ze kunnen ook in de tweede week aanhouden maar verdwijnen geleidelijk aan.

Cannabis en tolerantie

Wie regelmatig veel cannabis gebruikt, kan na verloop van tijd een zekere tolerantie ervaren: er is meer hasj of wiet nodig om hetzelfde effect te krijgen. Ook negatieve tolerantie komt wel eens voor. De gebruiker wordt dan juist gevoeliger voor de werking van THC.

Cannabisgebruik leidt niet automatisch tot een behoefte aan zwaardere drugs. Waar cannabis gebruikt wordt, zijn weliswaar soms ook andere drugs voorhanden. Toch stapt de overgrote meerderheid van de cannabisgebruikers niet over naar zwaardere drugs.

Cannabis en geestelijke afhankelijkheid

Het gebruik van hasj en wiet kan leiden tot geestelijke afhankelijkheid. Dat betekent dat alles meer en meer rond cannabis draait in je leven en dat je er moeilijk mee kan stoppen. Je wil steeds weer die roes ervaren, niets anders telt nog.

Waar de fysieke klachten na het stoppen meestal relatief snel verdwijnen, is het veel moeilijker om te weerstaan aan het verlangen naar cannabis.

Wie wordt verslaafd?

Vooral wie cannabis gebruikt om problemen uit de weg te gaan, kan geestelijk afhankelijk raken. Het cannabisgebruik kan sommige behoeften en verlangens wel tijdelijk inlossen, maar lost problemen nooit op.

Volgens onderzoek krijgt 9% van de volwassen gebruikers een cannabisverslaving. Het gaat veelal om gewoontegebruikers die steeds meer gaan gebruiken.

Adolescenten komen veel vaker in de problemen. Wie vóór de leeftijd van zestien cannabis begint te gebruiken, loopt meer risico om afhankelijk te raken. Hoe frequenter het gebruik, hoe hoger het risico. Bron

Hypnose


Wist jij dat je binnen 2 sessies van het blowen af kan zijn?
Wil jij nu echt stoppen met blowen?
Maak dan vandaag nog een afspraak en binnen enkele sessies ben jij van het blowen af

Klik hier en maak vandaag nog een afspraak zodat jij ook kan stoppen met blowen 
Reactie plaatsen