Powered by Smartsupp Blowen verslavend?
Kan je verslaafd raken aan blowen?

Kan je verslaafd raken aan blowen?

Wel of niet verslaafd aan blowen?


Het gebruik van hasj en wiet kan wel degelijk leiden tot verslaving.

Wie gedurende lange tijd veel en vaak gebruikt, kan geestelijk verslaafd raken.

Regelmatige gebruikers kunnen na verloop van tijd meer cannabis nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.

Verslaving en tolerantie

In plaats van 'verslaving' wordt ook de term 'afhankelijkheid' gebruikt. Er is een onderscheid tussen lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid.

  • Lichamelijke afhankelijkheid: je lichaam ontdekt de drug en protesteert wanneer je daarmee stopt. Dat noemt men afkickverschijnselen.
  • Tolerantie: je lichaam heeft meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.
  • Geestelijke afhankelijkheid: je verlangt enorm naar de drug. Je kunt eigenlijk niet meer goed voelen zonder dat middel.


Cannabis en lichamelijke afhankelijkheid

Cannabis staat niet bekend als een drug waar je persoonlijk afhankelijk van kunt raken. Toch ervaren gebruikers die vaak verschillende klachten willen stoppen, zoals slapeloosheid, rusteloosheid, gebrek aan eetlust, overmatig zweten en prikkelbaarheid. Deze afkickverschijnselen doen zich vooral voor in de eerste week na het stoppen. Ze kunnen ook in de tweede week aanhouden maar geleidelijk aan verdwijnen.

Cannabis en tolerantie

Wie regelmatig veel cannabis gebruikt, kan een verloop van tijd een bepaalde tolerantie ervaren: er is meer of meer nodig om hetzelfde effect te krijgen. Ook negatieve tolerantie komt wel eens voor. De gebruiker wordt dan juist geraakter voor de werking van THC.


Cannabisgebruik leidt niet automatisch tot een vereiste aan zware drugs. Waar cannabis gebruikt wordt, zijn soms ook andere drugs voorhanden. Toch stapt de overgrote meerderheid van de cannabisgebruikers niet over naar de zwaarste drugs.

Cannabis en geestelijke afhankelijkheid

Het gebruik van hasj en wiet kan leiden tot geestelijke afhankelijkheid. Dat betekent dat alles meer en meer rond cannabis draait in je leven en dat je er moeilijk mee kunt stoppen. Je wilt weer die roes ervaren, niets anders zegt nog.


Waar de lichamelijke klachten na het stoppen vrijwel snel verdwijnen, is het veel moeilijker om te stoppen met het verlangen naar cannabis.

Wie wordt verslaafd?

Vooral wie cannabis gebruikt om problemen uit de weg te gaan, kan vertrouwen afhankelijk zijn. Het cannabisgebruik kan sommige behoeften en verlangens wel tijdelijk verliezen, maar verloren problemen nooit op.


Volgens onderzoek krijgt 9% van de volwassen gebruikers een cannabisverslaving. Het gaat gebruikelijke gewoontegebruikers die steeds meer gaan gebruiken.


Adolescenten komen veel vaker voor in de problemen. Wie vóór de leeftijd van zestien cannabis begint te gebruiken, loopt meer risico om afhankelijk te raken. Hoe frequenter het gebruik, hoe hoger het risico. Bron

Hypnose


Wist jij dat je binnen 1 sessies van het blowen af kan zijn?

Wil jij nu echt stoppen met blowen?

Maak dan vandaag nog een afspraak en binnen 1 sessies ben jij van het blowen af


Klik hier en maak vandaag nog een afspraak zodat jij ook kunt stoppen met blowen 

Faisal Nourzai
Door

Faisal Nourzai

op 08 Jul 2023

Kan ik echt in één sessie van het blowen af? Zo ja, graag. Ik heb het bij andere hypnotherapeuten geprobeerd, maar het lukte hen niet.

Reactie plaatsen